oświetlenie skarpetek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• OzA
    odpowiedział(a)
    Przepraszam, źle mnie zrozumiałeś
    ...Fakt, że sami może by nie wiedzieli jak to zakodować ale dałem im tłumaczony wydruk ze strony www.stemei.de ...
    Pisząc to odnosiłem się ogólnie do rozmowy kolegów o programowaniu przez ASO naszych "widzimisię", w tym sensie, że dostarczyłem ASO instrukcję programowania rzeczy, które bym chciał, po polsku, aby nie mieli problemów czy wymówki, że "nie wiedzą jak" lub "nie da się"
    Nie programowałem oświetlenia skarpetek i na tej stronie tego nie ma :|
    Programowałem 8 innych rzeczy, które opisałem w poście wcześniej

Przepraszam, jeśli wprowadziłem Cię w błąd ale znalazłem temat skarpetek na www.briskoda.net

@kkk
    Opole

Zostaw komentarz:

• jackowski11
    odpowiedział(a)
    @jackowski11
    o jaki link Ci chodzi :?:
    otwieram stronę www.stemei.de i na samej górze pojawia się pasek googla dot. tłumaczenia
    wybieram polski, kopiuję np. do worda, poprawiam polszczyznę na polski i drukuję ...najlepiej z obrazkami [/quote]

Dokładnie tak samo robie, w dziale Octavia III pomimo pomocy translatora niestety nie odnalazłem linku do tematu dt. podświetlenia nóg, jesli pamietasz odnośnik, przeslij na prw.

Zostaw komentarz:

• kkk
    odpowiedział(a)
    koledzy
    które aso ci to zaprogramowało?

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    OzA, ok, argument z doposazeniem rozumiem, ale nie mam zamiaru meczyc o cos co nie było, a nie bedzie dzialac...
    Nie mniej rzeczy typu staging, by mogli wlaczac.. Albo takie pierdoly jak podwojne przeciwmgielne z tyłu (w serii swieci jedna strona, choc masz z obu stron zarowki i wszystko) albo mrguanie p. mgielnymi jak masz wylaczone ksenony.. Wiem, pierdoly, ale ratuja roche zycie....

A wyprzedzenie zapłonu moge sobie zmienic nie modujac nic innego i wtedy juz nie beda sie czepiac? Obstawiam ze jednak takie rzeczy sa logowane, jak sa zmieniane w samym aucie... Choc pewnosci nie mam

Zreszta - ciekawe jak by chcieli udowodnic ze zmiana w elektronice mogla wplynac na np. ciekniecie pompy wody...

Zostaw komentarz:

• OzA
    odpowiedział(a)
    @krzyzakp
    ASO to ASO, jest po szkoleniach i wie gdzie można, co i jak zmienić by nic nie "popsuć"
    jeśli zrobisz to sam, własnym kabelkiem, to jaką ASO czy Skoda Polska ma pewność, że zmieniłeś tylko W5W w rejestracji na LED a nie grzebałeś w innych ustawieniach, mających wpływ na pracę silnika, strzelam: wyprzedzenie zapłonu, wzbogacenie mieszanki etc.? dlatego nie dziwię się, że mogą anulować gwarancję za "grzebanie"
    druga sprawa to każda opcja jest wyceniona przy zakupie auta. Skoro nie zapłaciłeś to nie powinieneś tego używać. Kolejny powód do "ukarania" klienta

nie zrozum mnie źle, bo też bym chciał sam pogrzebać i włączyć/ustawić po swojemu niektóre bajery ale staram się ich zrozumieć jako udzielającego gwarancji
    ja kabelek już mam, i czekam do kwietnia by podłączyć :wink:

P.S. to wątek o oświetleniu skarpetek

Zostaw komentarz:

• lubek24
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez OzA
    @lubek24

kwota brutto na fakturze 209.95zł
    ilość zaprogramowanych opcji 8:
    -zmiana podświetlenia tablicy na LED
    -wyświetlenie prędkości wentylatora w trybie AUTO
    -zmiana ilości mrugnięć kierunkowskazów komfort z 3 na 5
    -zmiana CH/LH z xenon na przeciwmgielne
    -obniżenie lusterka podczas cofania
    -opóźniona aktywacja spryskiwaczy reflektorów do 1,5sek
    -test wskaźników (staging)
    -automatyczne domykanie szyb podczas deszczu
    Drogo? Może i drogo, ale gwarancja zostaje. Po gwarancji taniej wyjdzie kupić kabelek za 100zł na alliexpress, co już uczyniłem

@jackowski11
    otwieram stronę www.stemei.de i na samej górze pojawia się pasek googla dot. tłumaczenia
    wybieram polski, kopiuję np. do worda, poprawiam polszczyznę na polski i drukuję ...najlepiej z obrazkami
    Śmieszna kasa w porównaniu z ceną jaką mi za ten staging przygrzali.

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    OzA, ale czemu maja przy gwarancji sie czepiac? Ze auto uzywane niezgodnie z przeznaczeniem? Troche przesada jak dla mnie, w koncu od poczatku maja te opcje zaprogramowane i trzeba tylko uaktywnic... No ale ASO w razie czego wie lepiej i tak

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Tylko które ASO w łódzkim takie rzeczy zrobi i wpisze to wszystko w książkę???

Zostaw komentarz:

• OzA
    odpowiedział(a)
    @lubek24

kwota brutto na fakturze 209.95zł
    ilość zaprogramowanych opcji 8:
    -zmiana podświetlenia tablicy na LED
    -wyświetlenie prędkości wentylatora w trybie AUTO
    -zmiana ilości mrugnięć kierunkowskazów komfort z 3 na 5
    -zmiana CH/LH z xenon na przeciwmgielne
    -obniżenie lusterka podczas cofania
    -opóźniona aktywacja spryskiwaczy reflektorów do 1,5sek
    -test wskaźników (staging)
    -automatyczne domykanie szyb podczas deszczu
    Drogo? Może i drogo, ale gwarancja zostaje. Po gwarancji taniej wyjdzie kupić kabelek za 100zł na alliexpress, co już uczyniłem

@jackowski11
    wybieram polski, kopiuję np. do worda, poprawiam polszczyznę na polski i drukuję ...najlepiej z obrazkami

Zostaw komentarz:

• jackowski11
    odpowiedział(a)
    [quote="OzA"]
    Zapomnij o tym, że ASO Ci cokolwiek zakoduje...
    ... Fakt, że sami może by nie wiedzieli jak to zakodować ale dałem im tłumaczony wydruk ze strony www.stemei.de
    .
    Mogłbyś wskazać konkretny link

przeszukałem całe menu dt Octavii III - nie znalazłem

Zostaw komentarz:

• bob_best
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez OzA
    Nawet nie mają czym zrobić modów. Poza tym oni nie świadczą takich usług. Jest to wg nich naruszenie gwarancji.
    Nie wiem do jakiego dealera jeździsz ale mi przy gwarancyjnej wymianie sprzęgła na moją prośbę zakodowali CH/LH z xenon na przeciwmgielne, staging, prawe lusterko w dół na wstecznym, domykanie szyb podczas deszczu, ośw. tablicy na LED oraz wymienili żarówki w lusterkach na LED które im dałem. Fakt, że sami może by nie wiedzieli jak to zakodować ale dałem im tłumaczony wydruk ze strony www.stemei.de

Sami zaproponowali i wpisali do książki programowanie aby był ślad, że to oni robili w aucie na gwarancji a nie ja sam. Więc warto szukać dealera, który Ci odpowiada.
    Zazdroszczę serwisu. U mnie nic nie robią - pytałem. Rozmawiałem o obniżeniu i widziałem że kompletnie nie czują tematu

Zostaw komentarz:

• lubek24
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez OzA
    Nawet nie mają czym zrobić modów. Poza tym oni nie świadczą takich usług. Jest to wg nich naruszenie gwarancji.
    Nie wiem do jakiego dealera jeździsz ale mi przy gwarancyjnej wymianie sprzęgła na moją prośbę zakodowali CH/LH z xenon na przeciwmgielne, staging, prawe lusterko w dół na wstecznym, domykanie szyb podczas deszczu, ośw. tablicy na LED oraz wymienili żarówki w lusterkach na LED które im dałem. Fakt, że sami może by nie wiedzieli jak to zakodować ale dałem im tłumaczony wydruk ze strony www.stemei.de

Sami zaproponowali i wpisali do książki programowanie aby był ślad, że to oni robili w aucie na gwarancji a nie ja sam. Więc warto szukać dealera, który Ci odpowiada.
    Ok wszystko jasne tylko się pochwal ile Cię za to skasowali? Moj srrwis też to robi ale jak dosiedzialem się ile kosztuje włączenie staging (80 pln ) to ręką aż swierzbiła by za jedno kliknięcie tyle kasy brać.

Zostaw komentarz:

• OzA
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jackowski11
    Rozumiem. Bez kabelka i softu nic nie zrobie
    Usmiechne sie do serwisu - moze w ramach gwarancji pomogą?
    l

Doposażenie w oświetlenie skarpetek także trzeba zrobić na własną rękę i własne ryzyko.

[ Dodano: Pią 18 Gru, 15 13:33 ]
    Czy mówicie o takich zestawach:

dwie rozne aukcje podejrzewam ze ten sam sprzedający.
    Rozumiem ze do tych lampek i tak potrzeba oddzielnej wiązki do wpięcia sie w instalacje?
    To nie są lampki do oświetlenia wokół przestrzeni nóg. Poza tym brakuje wiązek.
    Lepiej kupić cały zestaw w MOTO HID za te dwie stówy i masz wszystko. Pozostaje zamontować, wpiąć się z kablami w odpowiednie miejsce i zakodować. Wtedy powinno działać tak samo jak z oświetleniem fabrycznym. Bynajmniej tak mi się wydaje, choć nie znam się na tym...
    Może bardziej doświadczeni się wypowiedzą

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    jackowski11, pogadaj z kolegą Enriquez.

Zostaw komentarz:

• jackowski11
    odpowiedział(a)
    Rozumiem. Bez kabelka i softu nic nie zrobie
    Usmiechne sie do serwisu - moze w ramach gwarancji pomogą?

Swoją droga znalazłem fajny opis jak dołożyć oświetlenie nóg na przykładzie vw.
    Blog poświęcony modyfikacjom i ulepszeniom przeprowadzanym na samochodach marki VW. Zawiera również opisy ciekawostek, akcesoriów i doraźnych napraw.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Czy po podpięciu całości komputer juz widzi nową opcje czy trzeba jeszcze to jakoś "zgłosić?
    Pewnie trzeba będzie zakodować w VCDS.

Zostaw komentarz:

• Ironik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ironik
    Dziekuje
    Czy po podpięciu całości komputer juz widzi nową opcje czy trzeba jeszcze to jakoś "zgłosić?
    Kolego Ironik instalowales cos takiego u siebie?
    Moja Skoda wyjechała z fabryki z oświetleniem skarpetek

Zostaw komentarz:

• jackowski11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ironik
    Dziekuje
    Kolego Ironik instalowales cos takiego u siebie?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    nj, sprawdź pod tym linkiem http://sklep.motohid.pl/pl/p/Skoda-O...MAX-5500k/1124

Zostaw komentarz:

• nj
    odpowiedział(a)
    Witam
    Wiem, że ktoś może się zdenerwować pisząc do mnie, żebym sobie na forum poszukał ale jest tu za dużo opcji... Generalnie chcę wymienić żarówki w całym wnętrzu QIII i z tego co znalazłem to wszystkie są W5W. Czy mogę liczyć, że ktoś w punktach wpisze, które żarówki LED mam zakupić aby pasowały pod względem wymiarów ? Zaznaczam, że mam wszystkie wiązki:

- oświetlenie wnętrza x4 (2xprzód + 2xtył)
    - oświetlenie skarpetek x 4
    - oświetlenie schowka x1
    - oświetlenie bagażnika x 2

Chciałbym hurtem zamówić wszystkie aby świeciły tak samo, z góry dziękuje

Zostaw komentarz:

• Ironik
    odpowiedział(a)
    Zestaw lampek + wiązki:

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    jackowski11, nie mam numerow pod reka, ale z wygladu pasuja.

Oprocz lampek potrzebujesz jeszcze wlasnie wiazki podciagnietej do foteli i pod nogi z przodu, a do tego jeszcze programowanie przez VCDS.

Zostaw komentarz:

• jackowski11
    odpowiedział(a)
    Czy mówicie o takich zestawach:

dwie rozne aukcje podejrzewam ze ten sam sprzedający.
    Rozumiem ze do tych lampek i tak potrzeba oddzielnej wiązki do wpięcia sie w instalacje?

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Zgadza się. Wszelkie mody będę właśnie u niego robione.
    Tylko muszę mieć chwile czasu i na spokojnie to ogarnąć.

Zostaw komentarz:

Pracuję...